Bu Blogda Ara

19 Şubat 2011 Cumartesi



Zeytinli Ekmek:
 2 adet hazir ekmek hamuru veya
Yarim kiloya yakin elenmis un
1 paket  kuru maya
1 yemek kasigi toz seker
bir miktar tuz
1 su bardagi ilik su (un-tuz ve sekeri miktara gore azaltir veya cogaltabilisiniz)
250 gr kadar siyah cekirdegi cikarilmis zeytin 
Salca, kekik, zeytin yagi, istege bagli diger baharatlar...
Ustune surmek icin 1 yumurtanin sarisi.
Hazirlanisi
Hamuru  hazirlamak icin elenmis un, kuru maya, tuz, seker ve suyu koyup yumusak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Suyu azar azar katarsaniz daha iyi olur. Elde edilen hamurun uzerini nemli bir bezle kapattiktan sonra ilik bir yerde yarim saat kadar dinlendiriyoruz. Hamurun kabardigindan emin olunca, tekrar elimize alip birkac saniye daha yoguruyoruz. Hamurun buyuklugune veya tepsimizin buyuklugune gore hamuru iki veya daha fazla  parcaya boluyoruz, Elde edilen parcalari sivi yagla merdane veya elimizle incelterek aciyoruz, yarim cm. kalinligina gelince tekrar uzerini yaglayip zeytinli icten bolca koyarak heryerine yaydiriyoruz. Sonra kalin bir rulo yaparak rulonun en uc kismi biraz alta gelecek sekilde ( cunku hamur piserken kabardiginda o kismi acilabilir) yaglanmis tepsiye yerlestiriyoruz. Hamurlarin bu sekilde yerlesme islemi bittikten sonra 10-15 dk. bekletip uzerine cirpilmis yumurta sarisi surdukten sonra 180. derecede isitilmis firinna surun. Ayrica uzerine susam serperseniz daha guzel oluyor. Ben serpmeye unuttum. Uzeri kizarinca firindan cikarin ve tepsinin uzerini pecete ile orttukten sonra bir tepsi kapatin. Birkac dakika sonra yumusacik zeytinli ekmeginiz hazir olacaktir. Dilimleyip servis yapabilisiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder